| u lamentu di u Skeubeu | |
|
|
Auteur | Message |
---|
Antone Administrateur
| Sujet: u lamentu di u Skeubeu Sam 9 Déc - 10:25 | |
| per quelli chi toccanu a guitarra, ariu di "u lamentu di u trenu" La min, La min, La min, La min, Ré min, La min, Mi min. La min - Citation :
Questa squadra di Bastia, Un ci arrica chi pinseri Pienghjenu l’accaniti E ridenu l’astori.. Per noi e vecchji sustegni Sonu affani è crepacori.
Babbu Natale , ô gran’ vichjone Pensatu n’aghju una cosa, Quandu t’affacarai a furtachjone, Portami una mitragliosa, Chi certi chi me rompenu e cuglione l’aghju da mette a l’arritrosa
Ci vogliu piazzà una mina, In li scagni di Furiani, Per fà sorte la rimigna Chi ci a purtatu li malanni Anu ruvinatu la sperenza, Induve anu postu li mani
Di quelli chi so nantu li prati, U megliu è di un parlane.. Ghjucatore nustrale o cumprati, So tutti belli manghjapane E per falli piglià u batellu, Eiu n’aspettaria a dumane !
Ch’ellu s’impruniscenu le so porte A tutti st’andacciani, ben chi nostre sperenze sianu morte, fanu sempre i vantacciani. Ci anu da fallà i calci in culu In vece di sciaccamani
A’ chi a ruvinatu a Bastia Hè statu una brutta ghigna. Li ghjunga u filosserà Cum’ell’hè ghjuntu à la vigna, chi li caschinu li capelli Incù la più forte tigna
Ô Bastia, tintu Bastia. Mi pari bellu muribondu Tutte ste zecche azzingate T’anu viuttatu da cima in fondu. ma a l’ora di fà li conti, un ci sera nimu a lu circondu.
E a fine di l’avventura Chi oghje lu chjoccu si sente E Bastia chi omu s’intarra Senza gloria e tristamente A vedeci anima turchina Ci firmanu l ‘occhji per pienghje.
| |
|
| |
Mosquito Musher
Nombre de messages : 1873 Age : 126 Localisation : tout en haut Date d'inscription : 29/09/2004
| Sujet: Re: u lamentu di u Skeubeu Sam 9 Déc - 11:08 | |
| dopu u lamentu di l orsu eccellente!!!! | |
|
| |
Mosquito Musher
Nombre de messages : 1873 Age : 126 Localisation : tout en haut Date d'inscription : 29/09/2004
| Sujet: Re: u lamentu di u Skeubeu Sam 9 Déc - 11:29 | |
| l aghju messu nanta un foru parlendu di u Sporting, mà vistu e reazione... ci vulerebbe a fà a traduzione o chè? | |
|
| |
Antone Administrateur
| Sujet: Re: u lamentu di u Skeubeu Sam 9 Déc - 11:32 | |
| aghju vistu e mi so fattu a listessa riflessione. U SCB è mortu o in tracce di more, a cosa è sicura ma l'interessu pa a lingua.. Mi campu, manera di parlà, chi vecu assai scritti chi trattanu di puliticha ma a cultura nustrale, si n'impippa omu. | |
|
| |
Antone Administrateur
| Sujet: Re: u lamentu di u Skeubeu Sam 9 Déc - 11:34 | |
| u megliu è di lascià corre, eiu scrivu per fà prugressi e s'ellu piace a qualchisia tantu megliu. Quelli chi un volenu leghje chi u corsu un ne anu primura, tantu peghju per elli. | |
|
| |
Mosquito Musher
| Sujet: Re: u lamentu di u Skeubeu Sam 9 Déc - 11:52 | |
| daveru scunsulante o Anto, parlanu di pulitica a ghjuranata sana, di u restu di mondu, anu vistu tuttu, tuttu fattu.... hai vistu a sezzio cultura? cu MM vuliamu fa rinasce sta sezzio, aghju fattu un ghjocu cu e legende, avia circatu nanta i mo libri è nanta u web per fà qualcosa di bè, aghju fattu a traduzione dino, mà aghju avutu l impressionne di piscià in viulinu..... oghje MM insiste per campà sta sezzio, ma mi pare chi perde u so tempu.....è u savone! | |
|
| |
Pampasgiolu Jean-Christophe Debu
Nombre de messages : 3691 Age : 47 Localisation : Infernu tarraniu !! Date d'inscription : 17/09/2004
| Sujet: Re: u lamentu di u Skeubeu Sam 9 Déc - 12:05 | |
| Un mi pare micca di fà tanti sforzi...lasciu corre anch'eiu e provu di fà un libru da qui à 2 o 3 anni | |
|
| |
Antone Administrateur
| Sujet: Re: u lamentu di u Skeubeu Sam 9 Déc - 12:49 | |
| e cusi chi ci vole a pigliala. A mè mi piace di scrive. Per u restu, chi ci possu fà? Nulla. | |
|
| |
Benghjè bachelier 2006
| Sujet: Re: u lamentu di u Skeubeu Sam 9 Déc - 13:55 | |
| Bellu bellu stu lamentu in una lingua ricca assai (cum'è sempre) ! Aghju ghjustu qualche quistione chì ùn aghju micca capitu tuttu : - Citation :
- Pienghjenu l’accaniti
E ridenu l’astori.. Chì vole dì "l'astori" ? - Citation :
- Sonu affani è crepacori.
Ancu què, ùn lu capiscu micca (fora di "crepacori" crèves-coeurs...) - Citation :
- ...Li ghjunga u filosserà
"filosserà" ? sarà una malatia, ma ùn sò micca quale... Eccu, è senza vulè passà pè un rompistacche, aghju un astra quistione : Mi dumandu perchè chè t'ùn adopri micca l'ortografia "oghjinca", per ciò chì tocca à l'accenti per undettu ? | |
|
| |
Antone Administrateur
| Sujet: Re: u lamentu di u Skeubeu Sam 9 Déc - 15:34 | |
| astori: cume vulia una rima incu "pastori" per stà vicinu di a canzone uriginale, so andatu a circa sta parolla poca aduprata chi vole di "vautour" affani e crepacori: ste parolle so indè u lamentu di u trenu e l'aghju tenute. Ai raggio per crepacori chi è "un crève coeur", l'affani so cose chi arrecanu a tristezza "malheurs" filossera: torna una altra parolla di u lamentu. U philloxera...ch'elli temenu tantu i vignaghjoli l'accenti? Umbeh, aghju sempre scrittu cusi e postu a mo eta, l'affari oghjinchi pocu mi ghjovenu chi so a l'anticognu Ma un vale!! U tuttu è d'esse capitu. Forse chi s'avia passatu u corsu a u basciglie, mi seria sciaccatu un bellu zeru | |
|
| |
Benghjè bachelier 2006
| Sujet: Re: u lamentu di u Skeubeu Sam 9 Déc - 15:42 | |
| Ti ringraziu per sti precizioni. è sicura ch'è tù si capitu, ghjèra ghjustu per sapè ch'o facia a dumanda E po ùn pensu micca ch'elli t'avarebbinu fattu cagà per qualc'accenti scurdati à u bac | |
|
| |
Pampasgiolu Jean-Christophe Debu
Nombre de messages : 3691 Age : 47 Localisation : Infernu tarraniu !! Date d'inscription : 17/09/2004
| Sujet: Re: u lamentu di u Skeubeu Sam 9 Déc - 16:48 | |
| Tremendu !! Ci vogliu piazzà una mina, In li scagni di Furiani, Per fà sorte la rimigna Chi ci a purtatu li malanni Anu ruvinatu la sperenza, Induve anu postu li mani | |
|
| |
Antone Administrateur
| Sujet: Re: u lamentu di u Skeubeu Sam 9 Déc - 17:40 | |
| Ai raggio, tecnimamente è u megliu. E forse puliticamente dino | |
|
| |
Contenu sponsorisé
| Sujet: Re: u lamentu di u Skeubeu | |
| |
|
| |